Friday, May 20, 2011

Petua Mengelakkan Keletihan (bahagian 1) : Jaga Pemakanan

Anda penat?? lesu?? letih??
Kesiannnnnn..hahahaha
Baiklah, jangan risau dan gusar. Hari ini kita akan membincangkan tentang 'petua mengelakkan keletihan'. Ada banyak petua untuk kita mengelakkan diri kita daripada menjadi keletihan nih. Tapi hari ni kita akan membincangkan tentang salah satu petua untuk mengawal diri kita daripada keletihan, 
iaitu..................


Yes! betul tu! salah satu cara untuk mengelakkan diri kita dari keletihan ialah dengan cara menjaga pemakanan. 
Penjagaan pemakanan amatlah penting bagi mengembalikan tenaga.
Ini amat perlu bagi mengelakkan keletihan dan makanan seperti daging tanpa lemak, ikan, keju, bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran adalah baik untuk kesihatan kita. Tidak bersarapan pagi adalah tabiat yang tidak harus diteruskan kerana ia hanya akan membawa kemudaratan kepada diri kita.








10 comments:

  1. hahaha . kalau terlebih makan pun susa jugak :)

    ReplyDelete
  2. haha... yela.. makan banyak pun letih..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...


    saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

    anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

    happy blogging :-)


    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete
  4. cehh perut dah macam mengandung 3 bulan. heeh!

    ReplyDelete
  5. singgah sini dari blog ayeem ayam!
    Mas suka blog lukis kartun2 ni..

    header kamu tu sangat comel dan kartun2 pun semuanya comel2 belaka!

    ReplyDelete
  6. giler r..pandai r ko wt cite ng kartun..cute lak tu !! errr....jelez !! hahaha

    ReplyDelete
  7. haha...terlebih makan pun letih juga...

    ReplyDelete
  8. nur dhiya : betul tu! hehehe

    cik miera : hehehe..fuhh letih =p

    Blade : dah singgah dah..best bace info2 kt situ ^^

    Hajira: erkkk~ 0.o

    Mas Saari : terimakasih Mas...terimaksih byk2 =)

    kunci locker : hahaha.tak abes2 ko memuji aku kn? =.="

    Halusinasi : hehehehehe..tau tkpe cik adik =P

    ReplyDelete
  9. berhenti sebelum kenyang ye anak-anak.. :-)

    ReplyDelete

Tulis je ape yang korang nk tulis.
Jangan malu-malu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...