Wednesday, March 28, 2012

Ada apa dengan mamak??

Salam sejahtera semua!
Sekarang ni, Restoren mamak memang sinonim dengan semua orang. Pergi lah mana-mana tempat, mesti ada restoren mamak. Dan banyak isu-isu pasal mamak ni yang selalu timbul sama ada yang positif atau sebaliknya. Betul tak?
Namun begitu, walau macamana buruk sekalipun perspektif masyarakat terhadap restoren-restoren mamak ni, tetap ramai jugak orang yang datang. Bahkan mungkin kita sendiri pun tak jemu-jemu melepak kat mamak!
hahaha..

Ape punca kita semua (kita ke??haha) suka lepak kat mamak?


Pertamanya dah tentulah sebab restoren mamak ni dibuka 24 jam.. non-stop maaaa..
Maybe sebab tu lah ramai yg prefer untuk lepak kat sana.. Nak lepak sampai matahari terbit keesokkan harinya agaknye kot..Yang kedua, mungkin sebab makanannya... mungkin laaaaaaaa.... sebab kat restoren mamak la tempat paling senang nk jumpe roti canai, nasi kandar, tosai, bla..bla..bla..
Pendek kata, jangan bukak kedai mamak la kalau takde coni canai! haha

Ketiga, sabab nak tengok EPL.
Para Kipas Susah Mati pasukan bolasepak EPL masing-masing dah tentu lah akan berkunjung ke restoren mamak untuk menonton perlawanan-perlawanan yang membabitkan team feveret diaorang, macam Manchester United, Chealsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Manchester City dan Johor FC....eh??? hahaha..Dan yang terakhirnya ialah............
Errr.. ape ye? haaaa..yang keempat! kalau dulu, mungkin kita akan cakap camni...


Tapi sekarang...............Hehehehe...
Emm selebihnya, korang pikir sendiri la oiii... 
gua nak tengok game Johor fc nih, feveret gua..
cau =P


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...