Thursday, October 6, 2011

Baik atau tidak, tetap cari yang baik

Selamat sejahtera kawan-kawan!.. hari ni aku tertarik dengan satu video yang aku tonton.. Actually it's not about the overall of the video, but there have something words that attracted me.. ada serangkap kata yang membuatkan aku berfikir sejenak....

okeyh,let's see what i mean... cuba tonton video ini pada minit ke 7:57

video

See?? hehehe
Aku tak mau sentuh isu aurat seperti dalam video tersebut, sebab soal aurat ni besar skopnya.
("Betul tu yazid, kau sendiri pun belum tentu terpelihara auratnya, tak usah la nk menilai org lain"....haha..hampehh)


Aku tertarik dengan isu 'bad guy' dan 'good guy' tu.. heee

Ramai orang kata, "Lelaki baik untuk perempuan yang baik, lelaki jahat untuk perempuan yang jahat"

Tetapi..
Apa yang dikatakan dalam petikan video tersebut adalah kenyataan dan fitrah manusia

"How bad the guy is..how bad the girl is......the good guy will LOOK for the good girl, and the bad guy will LOOK for the good girl also.."






p/s: The bad guy will look for the good girl, but is it the good girl will accept the bad guy..??
Fikir-fikirkan..... hehehe


15 comments:

  1. nice entry . ehh budak johor ? samelaa . hyeee . oppss !bahhaah ! #kbye !

    ReplyDelete
  2. yaa proud to be johorian..hyeee..hehe =P

    ReplyDelete
  3. agaknye good girl cari good boy utk membimbing nya ke arah jalan di redhai..

    La ni ke yang wedding of the year 2011..ghairah sungguh

    ReplyDelete
  4. Jika dilihat pada situasi perempuan yang baik bertemu dengan lelaki yang kurang bermoral seperti penagih dadah dan kaki judi kadang-kadang membuatkan diri sendiri berfikir benarkah kata-kata perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik dan begitu juga sebaliknya?

    Pada pendapat sendiri,tentu ada sebab dan hikmah kenapa Allah pertemukan kita dengan orang yang sangat kontra dengan kita.Kerana kita diberi tanggungjawab untuk mengubah dan membimbing insan tersebut kembali ke pangkal jalan.Berbalik kepada manusia sebagai khalifah di bumi ini.Tidak semestinya kita harus menjadi pemimpin atau ketua dalam sesuatu institusi untuk mengubah masyarakat.Jika seorang daripada kita menggalas amanah menjadi khalifah bermula dengan diri sendiri dan orang sekeliling,pasti dunia ini aman dan tenang.Kerana itulah kita dipertemukan dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang betul.Di situlah peranan kita.Jadi jangan merungut jika anda sering dipertemukan dengan orang yang salah.Atau jangan merungut dengan jodoh Allah jika insan yang bersama anda tidak hebat atau sebaik-baiknya.

    Takdir yang tertulis semua tentu ada sebab dan hikmahnya.Yang penting bersyukur :)

    ReplyDelete
  5. hakikatnya, takde sape nak pasangan yang tak baik kan? fikir2kan.. ;)

    ReplyDelete
  6. "kalau dah cantik tu, cantiklah. Kalau dah tak cantik, nak buat macam manaa."

    itu, menggelikan hati.

    ReplyDelete
  7. a'ah kan,terfikir jap.tak semsti nyeee budak jahat hnya akan dapat jahat jugak.ermmm,nice entry :)

    ReplyDelete
  8. ada sesetgh yg terima bad guy , dan bad guy itu yg berubah menjadi baik....^_^v

    ReplyDelete
  9. org yg baik xmustahil boleh berubah jd jahat, dan org yg jahat xsemestinya dia jahat tuk selama2nya.. kan :)

    ReplyDelete
  10. fitrah manusia juga, seseorang itu boleh berubah, samaada baik kpd jahat atau jahat kepada baik. yg penting macammana org disekeliling kita. baik atau jahat?

    ReplyDelete
  11. jarang tgk perempuan yg baik pilik lelaki yg tak baik. tp banyak lelaki baik pilik perempuan tak baik atas tujuan boleh membimbing & mengubah kearah kebaikan.

    ReplyDelete

Tulis je ape yang korang nk tulis.
Jangan malu-malu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...