Friday, April 29, 2011

Persediaan untuk peperiksaan

Untuk menghadapi peperiksaan, pelajar perlulah bersedia dengan ilmu pada tahap maksimum..
Jadi, cubalah luangkan masa untuk belajar, belajar dan belajar...




Haa.. kadang-kadang bila berhadapan dengan subjek yang sangat susah, otak jadi tepu. Otak ni hampir-hampir tak mampu untuk berfungsi kan?. Tapi, jangan mudah putus asa, teruskan belajar perlahan-lahan , membuat nota sedikit-sedikit, membuat latihan bertubi-tubi....Anggap jer subjek tu tak susah.
 Insyallah, pasti proses persedian untuk menghadapi peperiksaan akan berjalan lancar..




**Setelah beberapa jam berlalu..................
  
 Yaa.. dengan berkat kesabaran, pasti semuanya akan settle dan kita akan menarik nafas panjang, "fuhhhhhhhhhhhh" (lega~)

Namun begitu, bukan mudah untuk mencapai 'fuhhhhhhhhhh" tuh. Kalau dah duduk mengadap buku berjam-jam pun kita masih mengganggap subjek yg kita belajar tu susah dan otak kita sentiasa cakap "cannot go..cannot go..",
kertas nota kita tu akan jadi begini................................


 ...
 ....
 .......
Hahaha.. inilah hasilnye..
**jangan tiru aksi ini ketika mengulangkaji pelajaran


p/s : mati aku..ape aku nak jawab time exam nanti..=.="

15 comments:

  1. jangan kertas jawapan exam pun jadi gitu dah la =)

    ReplyDelete
  2. jawab exam dgn kartun pon sempoi gak. AHAHA

    ReplyDelete
  3. woi, study la....nak exam ni..hehehe

    weh bila nak follow blog ni??tggu jer..:P

    ReplyDelete
  4. goodluck ! ! jwb nnt luks je kartun tu..mst full mark :)

    ReplyDelete
  5. PEH, TRY LA BUAT KARTUN

    HAHHAHAHHAHA, SEMOGE BERJAYA

    ReplyDelete
  6. gudluck!!!=)..Yazid postla kertas yang hang lukis tu..nakk!!=)

    ReplyDelete
  7. hahahahah...klu ni xpe lg ada r gak hasil... klu aq dh lama tido...muahahahaha

    btw, good luck exam nant...

    ReplyDelete
  8. bagus la.. kertas aku masih kosong wpun dh 3jam start study.. haha..

    ReplyDelete
  9. comelnye katun... haha
    serius,
    klo ak study mmg akan jadi mcm tu...
    hahaha

    ReplyDelete
  10. ok la tu..dari duk tido ngan makan cam aku..at least dpt gak lukisan comel2 kartun tu lukis..hihi

    ReplyDelete

Tulis je ape yang korang nk tulis.
Jangan malu-malu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...