Thursday, March 24, 2011

Tempah Baju Raye

Raye? hahaha...lame lagi nk raye..
Tapi sure ade yang dah mula tempah baju raye..nnti dah dekat2 nak raye tkdelah kelam-kabut kan?
Okeyh, sebut pasal baju raye, aku ade pengalaman pasal tempah baju raye nih..

Mase ni rasenye umur aku 13 tahun..
haaa..yay~! ayah ajak gi tempah baju raye..sedondon dgn adik aku sekali tau...best~! best~!



Hoho..warne kuning tuuu..cantik jer baju raye yg dah siap nih..
Pastu mak aku tegur....


Biaselah budak-budak,pikir nak main mercun jer..hyperaktif sangat,asyik main jerr..baju raye terus gantung jer kt dinding..malas nak 'test'...
"takyah la test, comfirm ngam punye lah~!"

Hari berganti hari, tibalah malam raye..Takbir pun mula berkumandang di surau2 dan masjid berdekatan...
Rumah dah kemas,langsir dah pasang....So,kiteorang pun mula lah cari baju raye..Esok pagi2 nak pkai buat gi sembahyang raye..

Seperti yang telah diduga...
Haa..sume ngam jer..anggun..ayu..dan bergaya (hahaha)
memang 'beraya' betullah aku tahun tu..
Tapi lain pulak ceritanye dengan adik aku sorg tuh..
Dia pun 'test' baju raye dia jugak..
Tapi.........


Hahahahaha...kesian adik aku..baju dah ngam dah, tapi seluar pulak buat hal~!
Seluar singkat dah dekat2 paras lutut dah...
Ayah aku cakap, "seluar Hang Tuah"...hahaha..sebab singkat dh mcm pakaian hulubalang Melayu zaman dulu-dulu.. =p

p/s: tak pasal2, malam tu jugak aku dgn ayah terpakse gi Bazaar cari baju raye yg dah siap utk adik..tk payah tempah2..=.="

14 comments:

  1. hahahahahaa..comelllll :)


    jadi teringat kisah aien dulu..heheh

    ReplyDelete
  2. hhahaha palig bes tgok katun y cmel ini.. :))

    ha kdg2 blaku jgak ngn adek,saiz lbey kurg hee el nye besa dy nye cntek jeh pehh sobb

    ReplyDelete
  3. haha. lg sng beli siap jek..
    lelaki sng jek...pempuan ni leceh sikit...huhu..

    ReplyDelete
  4. haha.. pakai seluar biasa jela..takpun kain pelikat..ngehehehe

    ReplyDelete
  5. lah.
    lelaki macam tu ka?
    kalau perempuan dapat baju raya sebulan sebelum raya,
    jawapnya 30 hari lah mencuba baju tu.
    selagi tak raya,
    selagi tu duk cuba. :D

    ReplyDelete
  6. haha..yazid..kelakar gila la..ko mmg mcm heidi syafiq la. hee..

    btw, budak2 kt sb dah seru nme ko mnx doodle.. haha.. aku rse best je promote belog ko.. haha..

    g la wt cntest ke apa ke..

    ReplyDelete
  7. tailor salah buat ke, dia yang dah makin tinggi? haih. kesian

    ReplyDelete
  8. ahahahhaa......... same lah.... abang yadz dulu pon cam ni.. tempah awal2, pastu baju tak muat.. ahahhaa

    ReplyDelete
  9. hahaha...hang tuah hang tuah.. kelakar nyer... naseb baik test malam tu..kalau test pg raya, xberaya r jwbnyer..hu3

    ReplyDelete
  10. haha.. my sis pulak, kain dah ok. sekali baju orang tu ikut saiz badan mak. =.='

    ReplyDelete

Tulis je ape yang korang nk tulis.
Jangan malu-malu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...