Wednesday, January 5, 2011

Kenangan Awal Persekolahan

Bila awal tahun je mesti semua orang bercerita pasal adik nak masuk sekolah, anak nk masuk sekolah, anak jiran nk masuk sekolah, anak kuceng nk masuk sekolah..hahaha...pendek kate,mesti ramai yg bercakap mengenai benda ni.. (^^)

Baju sekolah baru....
Kasut baru.....
Beg baru.....
Pencil Box baru...
Pendek kata sume baru lahh~!! =)

Bila tengok murid-murid nak masuk sekolah,mesti teringat mase kita mula-mula masuk sekolah dulu kn?
Lebih kurang cmtu jgk kita dulu..
Cuma bezanya,zaman dah berubah...pada dasarnye nampak same,tapi apa yang dapat dilihat oleh mata kita  sekarang tk same mcm dulu....

Dulu aku masuk sekolah darjah 1 (tahun 1995), mak ayah aku bg duit belanje 30 sen je...



Tapi alhamdulilah, cukuplah 30sen tu..syukur (^^)
Dan benda paling best yg aku masih ingat lagi sampai sekarang ialah...............................


hahahahahaha...ini yang paling best~! beg power rangers tuuuu~! (beg lebih besar daripada tuan beg..hehe).
Ayah aku yang belikan ni tau..Siap ade handphone lagi~!! haa mewah tk??(^^)
Tapi handphone tu cume boleh isi air jela..hehehehe=p


p/s: rindu kt zaman sekolah dulu-dulu...ape kenangan awal persekolahan yg korang masih igt??=)

36 comments:

  1. byk..yg plg igt, mlm before nk pegi sekolah mesti nak gayakan kasut baru..jalan satu umah..pastu br tido..peace..^^v..

    ReplyDelete
  2. aku skolah rendah dlu duk asrama. mak bg singgit jek tau wet blanja tuk 2 mminggu.

    ReplyDelete
  3. sebelum tido, dah plan nak ckp kat kawan-kawan, masa cuti buat apa.. pastu jalan kat mana..

    bila dah sampai kelas, kawan-kawan punya holiday lagi best, so terus tak jadik cerita, oh sedih

    ReplyDelete
  4. darjah 1 dulu semua orang nak bawak botol air cantik2. wa pun taknak kalah. esoknya pergi sekolah bawak botol air bentuk handphone.besar bagak macam tepon askar. sudahnya 24jam duk maen "hello2" dalam kelas. macam bangang!!agghhh!!

    ReplyDelete
  5. beg lagi besar dari orang .
    itu saya setuju !
    ahah ~


    i follow u :)

    ReplyDelete
  6. haha..agk la..beg lbh bsr..bahu smpai dah bgkak2 bw beg berat..tp makin bsr tuan beg, makin kecik beg tu..hihi

    ReplyDelete
  7. comel je do botol air henpon tu.
    aku punya botol air yang tekan pop-out kuar straw je. tu pun dah kira riak mendada time nk bwk gi sekolah.kihkih

    ReplyDelete
  8. beg power ranger 2 aku ske..hahaha....

    ReplyDelete
  9. hehehe melencong!! best best

    ReplyDelete
  10. waa nice la post ney! terkenang zaman aku kecik2 dulu.. nice, really nice. and cartoon pun comey sangat.. wat sendiri ker?

    ReplyDelete
  11. to all fren : hahahaha...zaman kanak2 mmg best..bila dipkirkan balik mmg bole buat kita sume gelak..=p

    yup,katun2 ni aku lukis sendiri..view 'older post', ade tutorial ;)

    ReplyDelete
  12. waaa rindu jugak kenangan zaman skolah.sy pon ade jugak botol air henpon ahakss...suke buat air milo pastu hisap kai straw..best2..

    ReplyDelete
  13. Style la guna botol air bentuk handphone.
    Lawak pun ada bila first time tgk.
    Haha!

    ReplyDelete
  14. hehehe..
    kenangan yg paling ingt sekali..
    semnggu sebelum msuk skolah mesti ari2 nk try 1 set pakaian nk g skolah..x jemu2..bile da stat skolah malas plak nk g skolah..hahahaha

    ReplyDelete
  15. Salam dari segmen bro ben..
    wah..shomelnya beg power rangers..
    rase cam nak try jerk..

    ReplyDelete
  16. botol air hp tuh top gile dulu . haha :D

    ReplyDelete
  17. teringat zaman budak2 dulu....bestnya

    ReplyDelete
  18. haha...
    teringat cikgu praktikal yang cun dulu..
    entah kawin entah belum

    jom baca saya punya..
    SEGMEN: BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

    ReplyDelete
  19. hehe..rindu time sekolah dlu..botol air tu mmg top..dlu sy punye botol sama ngan syida zainordin..pop-out kuar straw..blk umah mengamuk kat mak nak botol air hp..hahaha..

    ReplyDelete
  20. cakk cakk..hehe singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :) http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

    ReplyDelete
  21. terjah dr blog BA. waktu nana darjah satu beg pwer ranger gak wor, seyes ^^

    ReplyDelete
  22. salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
    Aku terlupa

    ReplyDelete
  23. salam...datang dari blog BA.... terus follow... best kan kngan sekolah...

    ReplyDelete
  24. hehe...comel tul entri kamu ni..lebih kurang je sma dengan yaya masa kecik2 dulu..hihi..beza nyer yaya blnje uet 70sen..kadang 50sen guna,20sen masuk tabung..kadng 20sen je guna, 50sen msuk tbung..zaman sekarng mne de uet blnje sen2 lg..huhu..sadis sungguh.. ^o^
    ade masa nanti singh la blog yaya bca entri bru ni jgk ye =D

    ReplyDelete
  25. alaaaa...apsal tak buat entry baru... =(

    ReplyDelete
  26. .salam ziarah dah follow jom follow eja balik dan selesaikan masalah komen la disini http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/04/kebetulan-atau-apaaa.html

    ReplyDelete
  27. yeahhh...back to school..he3 best giler time sekolah2 dulu... =D

    ReplyDelete
  28. hahaha =) beg besar... tapi isi kosong kan??? hehehe =P

    ReplyDelete
  29. hahahaha dulu bawa 30 pun cukup kan.. siap bawa bekal share ramai2.. budak2 sekarang maner nak bawa bekal kan.. bagi singgit pun tak cukup..
    Nisha suka cartoon yazid.. yazid kartunis ker..
    Nisha follow eaa..
    http://heandsheloves.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. rindunyeeeeeeeee zaman sekolah!

    datang dari belog abang ben..

    salam kenal.. ^_^

    ReplyDelete
  31. anak akak pun kalau nak beli beg sekolah mesti nak yang ada gambar power rangers, Ben 10 dan semacam yang sama waktu dengannya..

    ReplyDelete
  32. hahakk..memang best gle ooh zamn cekodok dulu..hehe

    cerita syada,meh la tengok !:)

    ReplyDelete
  33. terharu ni bag kite sme tau . btol air kite pon sme ..

    power rangers whooaa ! hebakk kan ? :p

    ReplyDelete

Tulis je ape yang korang nk tulis.
Jangan malu-malu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...