Thursday, March 15, 2012

Tips Elak Sesat Jalan.

hui! Sejak dua menjak ni, aku banyak kali tersesat jalan. Entah apekebendanya aku pusing-pusing kat tempat yang sama. Jadi aku terfikirkan tips bagaimana untuk elakkan dari sesat jalan.

Pertama (1).......

Gunakan Google Map sebelum memulakan perjalanan. Cubalah tengok ade berapa simpang yang akan kita lalu, cuba buat andaian berapa jauh perjalanan seterusnya kita boleh budget masa perjalanan. simple maaa!




Kedua (2)....

Rajin-rajin bertanya orang. Kan pepatah ada cakap, "Malu Bertanya, Sesat Jalan".. Dah kau tak tanya, memang sesat lah kau! haha.. So, tips ni gunakan apabila korang sedang memulakan perjalanan. kot-kot dah rasa lain macam tu, berhentilah kat tempat yang ada orang dan tanya lah dorang tentang tempat yang korang nak pergi tu.



Ketiga (3)...

Guna GPS! Yes,sekarang zaman teknologi. GPS sangat membantu dalam usaha untuk sampai ke tempat yang kita nak tuju. Dan pastikan korang tahu gunakan GPS ok... 

**aishh, terasa macam perli diri sendiri pulak =.="



Hehehehe.. kadang-kadang, guna GPS pun sesat jugak wei.. So, pandai2 la korang camne nak survive. Tapi tak perlu risau, Malaysia ni kecik jerrr, pusing-pusing nanti sampai jugak. Bezanya cepat sampai atau lambat jer... hehe... 


cau cin cau!

.....
.....
.....
.....
.....

8 comments:

  1. haha.. xleh blah kartun2 tu. XD
    tapi memang berguna pon tips ni.

    ReplyDelete
  2. saya guna gps mulut je..tanya orang..XD..lama x update..bz eh?

    ReplyDelete
  3. btul tu, gps pun kadang tak boleh pakai sangat! geram je.. follow punya follow sekali "i'm lost!"

    ReplyDelete
  4. GPS=guna pun sesat..nice..hihih
    yg last tu mmg terbaik..
    =D

    ReplyDelete
  5. suka penyampaian utk entri ni... sgt sentap... hahahaha :p

    ReplyDelete
  6. best la entry ni..

    jom terjah entry afiq yang baru
    http://afiqyassin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. ahhahaha.. melampau larr tu pi kedai pon nak cek map. ahahaa.. wahh, yang last tuh sentap tuh. hehe

    ReplyDelete
  8. yg last tu kena guna mata hati klu nak jumpa jalan betul :)

    ReplyDelete

Tulis je ape yang korang nk tulis.
Jangan malu-malu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...